Přidání formátování do Quick Reply

Pravidla, rady a připomínky k celému SuperFóru

Moderátor: Administrátoři SuperFórum.cz

Odeslat příspěvekod jech 13. 4. 2008 11:06

Ahoj,

chtěl jsem se zeptat, jestli by nebylo možné nějak upravit fórum (zřejmě aplikovat nějaký MOD), aby se i u rychlé odpovědi zobrazovala lišta s formátováním. Snad nějaká taková modifikace pro phpBB 3 existuje. Na svém SMF fóru jí mám a na tvfreak.sk je zase u phpBB 2. Tak snad i pro trojku je a nebo se časem objeví.
jech
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod christian 13. 4. 2008 12:16

Za sebe řeknu, že smysl quick reply není suplovat normální formulář pro odeslání příspěvku, kde jsou tyto věci k dispozici, proto já bych to tam vůbec nedával..
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jech 14. 4. 2008 11:55

Já nevím, mně se zdá nesmyslné, abych musel mačkat knoflík "odpovědět" a načítat zbytečně novou stránku. Na "Quick Reply" jsem si zvykl a myslím si, že to je praktická a kompletní náhrada formuláře pro odesílání nového příspěvku. Šetří čas i zatížení serveru. Negativa žádná nevidím...
jech
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod matho83 14. 4. 2008 12:06

ja tiez vidim len plusy
Konecne klud
ale nie od s60
v.i.p. roku 2008
Kto sa smeje naposledy ten sa smeje najlepsie
matho83
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 14. 4. 2008 12:15

Není to ale myšlenou jako kompletní náhrada formuláře. Není tady formátování, nejsou tady smajlíky, chybí další možnosti nastavení příspěvku. Tohle je prostě rychlá odpověď.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr_S 14. 4. 2008 12:40

To je pravda, bohužel to ale nemá ani logiku.

Nicméně nepředpokládám, že to bude tady někdo upravovat, pokud to v originálním phpBB není.
Petr_S
Uživatel

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 14. 4. 2008 13:24

Pri kliknuti na odpovedet jen poskocit na quick :D
Phenom™ X4 Quad-Core Black Edition 9950 2.6GHz 125W socket AM2+ ,BOX, 4GB RAM, ATi HD4850, Samsung SpinPoint F1 1TB, Samsung 2053BW, 20'', Seasonic :)
Tomasek1234
Uživatel

Odeslat příspěvekod christian 14. 4. 2008 14:22

Nicméně bbcode vložený z quick reply funguje bez problémů..
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mývalice 14. 4. 2008 16:58

Mě jenom vytáčí, když v rychlý odpovědi použiju Alt + P a vyskočí na mě....vypadá to jako verze pro tisk. :mrgreen:
Selhaly-li všechny pokusy, je načase si přečíst návod.
Mývalice
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod miho 14. 4. 2008 22:25

Petr_S píše:Nicméně nepředpokládám, že to bude tady někdo upravovat, pokud to v originálním phpBB není.


V originalnim phpbb nejenze nejsou u quickreply zadne buttony, on tam neni quickreply vubec totiz. Toto forum je uz i tak oproti "vanilkovemu" na tolik vzdaleno, ze jedna zmena navic nehraje zadnu roli. Takze v tom problem neni.
miho
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jech 14. 4. 2008 23:40

Marek L. píše:Není to ale myšlenou jako kompletní náhrada formuláře. Není tady formátování, nejsou tady smajlíky, chybí další možnosti nastavení příspěvku. Tohle je prostě rychlá odpověď.


Tahle odpověď mi připadá asi jako "Koule je kulatá protože není hranatá". Já vím, že tam není formátování, smajlíky atd. Ale ptám se: "Proč to tam není? Proč je lepší aby to tam nebylo?". A odpovím si sám: "Protože je koule kulatá". Prostě neexistuje rozumný důvod, aby u rychlé odpovědi nebyly smajlíky a formátování.

Že například takový MOD neexistuje, bylo by to moc práce, to všechno bych pochopil. Ale že je to takhle lepší? To si rozhodně nemyslím...
jech
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod christian 15. 4. 2008 00:29

jech píše:Ale ptám se: "Proč to tam není? Proč je lepší aby to tam nebylo?"..


A co třeba kvůli přehlednosti, výkonnosti?
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jech 15. 4. 2008 00:40

Přehlednost? Nechápu, jak by tím utrpěla. A výkonnost? Větším používáním QuickReply se zatížení serveru sníží.

Nevím, mně se ty argumenty zadjí nějak podivný. Tak mě pošlete do háje, že to nejde, je to složitý nebo tak. Ale takovýle argumenty? :roll:
jech
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod christian 15. 4. 2008 00:49

jech píše:Přehlednost? Nechápu, jak by tím utrpěla.


Tak si přečti po celém sf,jak si uživatelé stěžují, že už takhle je to nepřehledný a ještě tam cpát tohle.
jech píše:Větším používáním QuickReply se zatížení serveru sníží.

Super, takže do viewtopic nacpeme ještě celý formulář na odeslání postu a tím jako snižíme zatížení? :hm :shock:

Navíc na starých forech to taky nebylo a nikomu to nevadilo tak nevidím důvod to zavádět..

//edit: O přidání základního bbcode by se dalo uvažovat.. :hm
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod miho 15. 4. 2008 07:40

Kód: Vybrat vše
SELECT sum(`topic_views`)/sum(`topic_replies`) FROM `topics`


da vysledek 68.9763. To znamena, ze na 69 precteni pripada jedno napsani odpovedi. Proc by tedy tech 68 lidi, kteri chteji jen cist, melo nacitat nekolik kiB balastu "full featured" editoru jen kvuli tomu, aby mel ten jeden pisici vetsi pohodli? A jakym zpusobem to pomuze serveru?

Resenim by bylo nacitat quickreply az na vyzadani. Tim by pribyl jeden klik a jedno cekani na nacteni a jeden request pro server -> veskere vyhody jednoduchosti, rychlosti a prehlednosti by se ztratily.
miho
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nargon 15. 4. 2008 09:01

quickreply podle me splnuje funkci ktera je potreba pro rychlou odpoved. V 99% pripadu opravdu potrebujete jen napsat "holy text" bez nejakych barvicek, zmeny velikosti atd.
Pokud to chcete, tak si bud kliknete na tlacitko odpovedet nebo se tech par zakladnich bbtagu naucte. A kde jsou hranaty zavorky a lomitko snad vite, takze neni problem si ten tag napsat.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Uživatel

Odeslat příspěvekod jech 15. 4. 2008 11:27

miho
Hm to je fakt, to jsem si neuvědomil, že jenom tak málo lidí odpovídá na příspěvky. Já pokud si nějaký téma zobrazím, tak v 90% případů taky odpovím.

Ale stejně přidání formátování k rychlé odpovědi podle mě znamená načtení pár obrázků s minimální velikostí a pár řádek JavaScriptu. Zatímco kliknutí na "Odpovědět" znamená opětovné načtení celé stránky.

Nargon
Jde o to, že začnu nějakou odpověď psát a najednou si vzpomenu, že bych tam potřeboval vložit obrázek, odkaz nebo nějaký formátování. Já mám k tomu BBcodeXtra rozšíření do Firefoxu, ale jednou jsem byl na cizim počítači a tam jsem si najednou řekl, proč to tu vlastně není.


Edit: A ještě jsem si všimnul. Podle nápovědy by měly fungovat klávesové zkratky alt+b, alt+i atd. Ale nefungujou ani v plnej odpovědi...
jech
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod christian 15. 4. 2008 11:56

jech píše:Edit: A ještě jsem si všimnul. Podle nápovědy by měly fungovat klávesové zkratky alt+b, alt+i atd. Ale nefungujou ani v plnej odpovědi...


To záleží na prohlížeči, jak má nastavený přístup (klávesová zkratka) na html vlastnost accesskey. V Opeře mi to funguje..
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jech 15. 4. 2008 16:26

Aha, už jsem na to přišel, ve FF to je Alt+Shift.
jech
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mývalice 15. 4. 2008 21:10

A přidat do rychlý odpovědí aspoň klávesový zkratky tagů? To by uvítalo více lidí, si myslím.
Selhaly-li všechny pokusy, je načase si přečíst návod.
Mývalice
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jech 15. 4. 2008 21:55

Mývalice píše:A přidat do rychlý odpovědí aspoň klávesový zkratky tagů? To by uvítalo více lidí, si myslím.


Já určitě.
jech
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 21. 4. 2008 20:22

a proč to nevyřešit individuálně, například pomocí phpBBv3 Quick Reply ?
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vanDave 16. 6. 2009 01:35

Ještě bych znovu oživil tuto diskuzi - taky bych uvítal malé rozšíření funkcí rychlé odpovědi. Osobně by mi stačil tag [b], [img] a URL - víc nic. Smajlíky bych tam nedával, protože by to rozptylovalo. Ty základní si stejně pamatujem, že. Tagy by mohly být třeba pod sebou z levé strany formuláře nebo zespodu, kousek před tl. Náhled. Na PCT to mají docela brutálně přeplácaný.

Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Naposledy upravil vanDave dne 16. 6. 2009 13:37, celkově upraveno 2
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DevAstor 16. 6. 2009 13:09

Téma se týká celého SuperFóra, přesouvám.
Toto je můj osobní názor.

    (\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jezek 17. 6. 2009 09:59

2vanDave:Ne, proč to zbytečně přeplácávat. Ty si ty tagy nepamatuješ?
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vanDave 17. 6. 2009 11:39

Já jo, ale myslíš že si to pamatujou i ostatní... Navíc docela dlouho trvá než to napíšeš.

Musíš přepnout na anglickou klávesnici, abys mohl napsat hranatý závorky a pak zpět na českou, abys mohl psát s diakritikou.

Ještě jedna věc: pokud bych chtěl třeba reagovat na předchozí příspěvek, tak ho při psaní pěkně vidím na jedné obrazovce, ale pokud dám Odpovědět, tak se formulář na psaní příspěvku a předchozí zprávy na jednu obrazovku nevlezou. A co teprv, když si to dám na celou obrazovku... Schválně si to vyzkoušejte, co vám přijde pohodlnější.
Troufám si říct, že pokud by v té rychlé odpovědi byly ty 3 tagy, tak bych tl. odpovědět ani nepoužíval, protože bych neměl důvod.

Obrázek Obrázek

Co vám připadá lepší? :-))
Přiznám se, že klasickou odpověď používám většinou už jenom když chci dodatečně upravit příspěvek.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Deleted user 17. 6. 2009 14:02

vanDave píše:Musíš přepnout na anglickou klávesnici, abys mohl napsat hranatý závorky a pak zpět na českou, abys mohl psát s diakritikou.

Ale nemusíš. :-] Sice používám QWERTY, kde ty znaky jsou k dispozici na svých standardních pozicích, ale v QWERTZ jsou někde pod Ctrl+Alt+písmenko taky schované.

BTW> Nechci se tě dotknout, ale ty se opravdu musíš hodně nudit, ne..? O:-)
Deleted user

Odeslat příspěvekod vanDave 17. 6. 2009 14:13

Majkl vP. píše:Sice používám QWERTY, kde ty znaky jsou k dispozici na svých standardních pozicích, ale v QWERTZ jsou někde pod Ctrl+Alt+písmenko taky schované.

Ale kde? :-)) Dívejme se na to z pohledu běžného uživatele, který nic neví a neumí...

Udělat printscreen prohlížeče je otázka chvilky, ale to víš sám.
Že bych něco vymýšlel, jak vás zaměstnat, to ne, tyhle věci už mně napadly mnohem dřív a dřív jsem neměl čas to řešit. Pokud mi něco vadí, tak to chci vyřešit pokud možno naráz, aby vás tada každej měsíc neotravoval. :-)) Slibuju pak už dám pokoj. Taky to bude tím, že jsem teď řešil něco ohledně PC a zeptal jsem se kvůli tomu na víc fórech, který taky jedou na PHPBB3 a jaksi jsem zjistil, že i když jsou mnohem menší, tam mají věci a funkce který tady chybí nebo nefungují. :-) A přitom se to jmenuje Superfórum. :-))
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jezek 18. 6. 2009 07:47

vanDave píše:Musíš přepnout na anglickou klávesnici, abys mohl napsat hranatý závorky a pak zpět na českou.

No nevím, osobně používám alt + 91, 93, 47 a neřeším přepínání...A pro mne je to třeba milionkrát rychlejší, než chytat myš a klikat na tagy...
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vanDave 18. 6. 2009 11:49

A myslíš že tohle ví ostatní uživatelé?...
Nevím, mně přijde rychlejší stisknout tl. Img, než mačkat/psát na klávesnici alt 91 img alt 93 a pak alt 91, alt 92 img a alt 93.
Myš máš stejně v ruce když klikáš do formuláře rychlé odpovědi ne a když kopíruješ a vkládáš odkaz ne?

Tady nejde o to, že bych vymýšlel kraviny za každou cenu, ale spíš o to, že na jiných fórech tohle mají a na Superfóru to není. :-]


Z interního fóra AVmanie:

xxxdvorixxx píše:Rychlou odpověď používám vlastně pořád. Jedině právě na obrázky a linky přes tlačítko odpovědět...
Takže hlavně to IMG by mi vyhovovalo
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod nitram47 19. 6. 2009 21:24

Nechapem co furt riesite. Ja na 90% pouzivam rychlu odpoved. A ked potrebujem pri rozpisanom texte doplnky, stlacim tlacitko Ukazka a nacita sa mi to iste ako pri Odpovedat. A stlacit Ukazka je ovela rychlejsie ako vytukavat rozne tagy.
hard to the core

⇛Nie je umenie smiať sa keď sa ti chce plakať, ale vypiť keď sa ti chce grcať.
nitram47
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DevAstor 19. 6. 2009 22:23

Tak to dělám i já.
Toto je můj osobní názor.

    (\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vanDave 20. 6. 2009 14:38

Jestli kliknu na Odpovědět nebo na náhled, to už IMHO vyjde nastejno.
BTW: U rychlé odpovědi jsem náhled snad nikdy nepoužil.

Taky používám spíš jenom rychlou odpověď, hlavně kvůli tomu že jsou vidět i ostatní příspěvky. To B tlačítko bych možná oželil - tak často je nepoužívám - čili mně osobně by stačilo tl. Img a URL a klasickou odpověď bych už asi nepoužíval.
Naposledy upravil vanDave dne 21. 6. 2009 13:47, celkově upraveno 1
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DevAstor 20. 6. 2009 15:48

URL není potřeba
Toto je můj osobní názor.

    (\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JendaLinda 21. 6. 2009 12:05

Tak mi řekněte, jak mám vyťukávat alt kódy na svém notebooku bez numerické klávesnice? :) To už je rychlejší přehazovat klávesnice přes alt-shift.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vanDave 21. 6. 2009 13:08

Devastor píše:URL není potřeba


Souhlasím - normálně ne, ale občas jsem radši, když vím na co klikám, než když je tam nic neříkající odkaz. Na jiných a menších fórech to mají kompletně se všema tagama, ale jak už jsem psal, některým by stačil tag Img a já bych tam přidal ještě URL, víc nic.

http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?p=6446819#p6446819
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DevAstor 21. 6. 2009 13:24

ten popisek se muze napsat pred odkaz a ja mam i radeji kdyz hned vidim kde ten link smeruje
Toto je můj osobní názor.

    (\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vanDave 21. 6. 2009 13:44

Jj, různě to kombinuju, podle toho kolik těch odkazů je, a jestli je píšu pod sebe nebo normálně mezi text ve větě. Kam ten odkaz směřuje vidím ve stavovém řádku v levém dolním rohu.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Deleted user 21. 6. 2009 17:53

JendaLinda píše:Tak mi řekněte, jak mám vyťukávat alt kódy na svém notebooku bez numerické klávesnice? :) To už je rychlejší přehazovat klávesnice přes alt-shift.

Tak na české QWERTY se všechny ty znaky píší za držení Alt Gr stejně jako na anglické klávesnice. QWERTZ si nepamatuju přesně, ale konkrétně hranaté závorky snad byly Ctrl+Alt+D a Ctrl+Alt+F... nebo ne? :hm
Deleted user

Odeslat příspěvekod vanDave 21. 6. 2009 21:31

Nebylo by jednodušší přidat ty dva tagy?

Je někde nějaká statistika, kolik lidí používá klasickou odpověď?
Já ji používám jenom kvůli těm tagům nebo když chci přidat nějakýho nestandardního smajlíka, jinak ne.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jezek 23. 6. 2009 13:17

JendaLinda píše:Tak mi řekněte, jak mám vyťukávat alt kódy na svém notebooku bez numerické klávesnice? :) To už je rychlejší přehazovat klávesnice přes alt-shift.

Většina současných nb má tlačítko function a přez něj de všechno naťukat ;-)
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vanDave 23. 6. 2009 20:06

A nebylo by jednodušší kliknout myší na tl. s tagem, než si vzpomínat, jakej že to má ASCII kód? Tlačítko B, Img a URL všichni znají (i zahrádkáři a kuchaři - viz diskuze v jiném tématu), takže bych řekl, že by je ty 2 nebo 3 tl. nijak nemátly/nerozptylovaly. A většina by to jistě přivítala. Navíc by ubylo requestů na server (na načtení stránky s kompletní odpovědí).

Navíc si myslím, že většina lidí ani neví, že to takhle jde zadat.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vanDave 25. 6. 2009 01:34

Ještě by to šlo vyřešit přes klávesové zkratky, které jsou na Superfóru zatím zapnuté jenom u klasické odpovědi.
V Operách (aspoň v té mé 9.64) to nefunguje vůbec
v FF3 při CZ klávesnici alt+shift+písmeno (b, p nebo w)
a v IE8 alt+písmeno
Info, jaká zkratka funguje v jakém prohlížeči by se hodilo do FAQu a nebyly by potřeba ani ty 2 nebo 3 tlačítka.

Nenapadá někoho, jak to zprovoznit i v Opeře?
Podle ankety, která probíhala na Živě, ji má taky docela dost lidí.

EDIT: Tak už jsem přišel na elegantní řešení, jak to rozchodit i v Opeře, takže tl. už nepotřebuju. ^^
Až budu mít čas, tak na AVfóru sepíšu FAQ, aby to mohli používat i ostatní členové fóra. Se divím, že to nikoho z rádoby chytrolínů, kteří dělali machry v této a dalších diskuzích, nenapadlo.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vanDave 25. 6. 2009 12:54

Takže bych chtěl někoho z administrátorů poprosit, jestli by mohli u rychlé odpovědi zapnout ty klávesové zkratky, aby to mohli používat i ti, co nemají Operu.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vanDave 26. 6. 2009 17:32

->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JendaLinda 27. 6. 2009 06:05

Použití náhražkové numerické klávesnice na notebooku není zas tak pohodlné, musím si ji nejdřív zapnout přes Fn+Ins, tím se ale připravím o část bloku s písmenama. A pamatovat si X znaků schovaných pod pravým Alt+písmeno a neplést si je, pro spoustu lidí je to dost nepraktické. To už je fakt rychlejší přepínat CZ-EN klávesnice. :)
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jezek 29. 6. 2009 08:33

Nemusíš se přepínat na numerickou. Ty znaky jsou u příslušných tlačítek vlevo dole a vyvoláš te Fn + Alt + "daná klávesa".
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JendaLinda 29. 6. 2009 16:08

Kdepak, tohle nefunguje.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Deleted user 29. 6. 2009 18:32

Každý laptop má evidentně vlastní způsob ovládání. :-]
Deleted user

Odeslat příspěvekod jezek 30. 6. 2009 09:03

To bych vůbec neřekl. Jsem čekal nějakou uniformitu. Ještě že nepřehazují písmenka :D
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 11. 7. 2009 19:19

vanDave: Alt+Shift+p je WMP, alespoň tedy ve FF3 v XP. :hm

Ale zkratky by byly prima.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dany0 11. 7. 2009 21:11

Já bych tam dal:
tučně
itlaické
podtrhnuté
obrázek
A tyto smajlíky:
:)
:D
:-D
:wink:
:mrgreen:
:oops:
:cry:
Místo abych psal další *ehm* podpis, raději půjdu ven na čerstvý vzduch.
Kdo chce pozvánku do Google Wave tak SZ! Furt jich mám spoustu :)
Dany0
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jannnn 11. 7. 2009 22:49

Aneb smajlíky, které člověk napíše během 2s na klávesnici :D .. jo, přesně ti jsou fakt potřeba..
jannnn
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dany0 14. 7. 2009 23:21

jannnn píše:Aneb smajlíky, které člověk napíše během 2s na klávesnici :D .. jo, přesně ti jsou fakt potřeba..

Třeba takový mrgreen se píše docela dlouho, a pak ještě hledání dvojtečky na klávesnici.... :-))
Místo abych psal další *ehm* podpis, raději půjdu ven na čerstvý vzduch.
Kdo chce pozvánku do Google Wave tak SZ! Furt jich mám spoustu :)
Dany0
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Michal P 15. 7. 2009 07:05

no při psaní i těch jednodušších smajlíků je ta dvojtečka celkem důležitá : )
...
Michal P
Uživatel

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 16. 7. 2009 16:08

:mrgreen:
:mrgreen:
:mrgreen:

no, já ho mám asi za sekundu a půl. To není tolik, ne? Myší by to rozhodně trvalo dýl :mrgreen:
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
Uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 17. 7. 2009 20:45

Smajlíky ne, dvojtečku najdeš u pravého Altu, krindy pindy.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Uživatel
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků